اگر شما یک کارآفرین یا رهبر در سازمان خود هستید، ممکن است مربیگری کسب و کار(Business Coaching) آخرین چیزی باشد که به ذهنتان خطور می کند. هر چه بیشتر در سطوح مدیریتی شرکت رشد می کنید، فرصت های شما برای مشاوره و مربیگری به دلیل تقاضا برای وقت و توجه شما محدودتر می شود. این امر برای صاحبان کسب و کارهای کوچک که اغلب به تنهایی و بدون مشاوره تخصصی کار می کنند، می تواند بدتر باشد. پس چگونه کارآفرینان و مدیران شرکت ها با گسترش نقش ها و مشاغل خود همچنان می توانند رشد می کنند؟

یک بیزینس کوچ می تواند پاسخ شما باشد. بیزینس کوچ ها متخصصان باتجربه ای هستند که با مهارت های مربیگری مانند گوش دادن فعال و توانایی پرسیدن سوالات قدرتمند علاوه بر این که می توانند محرک ایجاد و دستیابی به برنامه های عملی باشند، همچنین می توانند در زمینه KPI هایی که مسئولیت پذیری، نتایج واقعی و موفقیت تجاری را هدایت می کنند، کمک کنند.

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ فرآیندی است که در آن یک مربی حرفه ای ، به مدیران عامل و صاحبان کسب و کار کمک می کند که هم خودشان و هم سازمانشان رشد کند. یک بیزینس کوچ به مشتری خود در ایجاد مهارت های رهبری، ایجاد استراتژی های تجاری و بهبود ذهنیت خود کمک می کند. همه این موارد به این بستگی دارد که فردی که کوچ را استخدام می کند چه چیزی از این رابطه می خواهد. داشتن یک بیزینس کوچ مانند داشتن یک شریک بسیار باتجربه در کنار شما است و ارزش آن‌ها برای صاحبان کسب و کار بی‌نظیر است.

نقش یک کوچ این است که به شما کمک کند تا یک چشم‌انداز برای کسب و کار خود طراحی کنید که با ارزش‌ها و اهدافی که برای زندگی خود دارید همسو باشد. پس از داشتن این چشم‌انداز ، شما را راهنمایی و حمایت می کنند تا با داشتن مسئولیت‌پذیری مورد نیاز در مسیر اهداف خود حرکت کرده و کسب و کار خود را از جایی که هست به جایی که می‌خواهید ببرید.

بیزینس کوچ ها معمولاً خودشان کارآفرینان و صاحبان کسب و کار باتجربه ای هستند که تصمیم می‌گیرند از استعدادهای خود برای ساخت و رشد یک کسب و کار برای کمک به صاحبان دیگر کسب و کارها برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند.

همانطور که اگر یک ورزشکار می‌خواهد مهارت‌های خود را بهبود بخشد و رشد قابل توجهی داشته باشد، بهترین کاری که می‌تواند انجام دهد این است که به یک تیمی بپیوندد که مربی عالی ای دارد، اما همین منطق اغلب در مورد رشد یک کسب و کار نادیده گرفته می‌شود.

در حالی که اطلاعات و مشاوره زیادی در مورد نحوه شروع و رشد یک کسب و کار به صورت آنلاین در دسترس است، همه اینها، حالت کلی دارند و مختص کسب و کار منحصر به فرد شما نیستند. بیزینس کوچ ها قادر هستند که به شما چیزی بسیار ارزشمندتر از این اطلاعات کلی ارائه دهند که بصورت شخصی و سفارشی است.

وجود بیزینس کوچ صرفا برای کسب و کارهایی که در حال مبارزه برای بقا هستند الزامی نیست بلکه اگر شما می‌خواهید برند خود را گسترش داده و کسب و کار خود را از حال موجود رشد داده و به سطح بالاتری برسانید نیز، آوردن یک بیزینس کوچ حرفه‌ای یکی از موثرترین گزینه‌های موجود برای شما است.

یک بیزینس کوچ چه می‌کند؟

  1. آموزش : بیزینس کوچ ها هم به عنوان مربی و هم به عنوان مشاور عمل کرده و شما را در مهارت‌هایی که برای موفقیت در کسب و کار خود نیاز دارید آموزش می‌دهند.
  2. ترسیم مسیر برای رشد حرفه ای : یک بیزینس کوچ حرفه ای به مشتریان کمک می کند تا شکاف بین جایی که امروز هستند و جایی که می خواهند باشند را کشف کرده و یک برنامه تجاری محکم و استراتژیک برای رشد شرکت ایجاد کند.
  3. کمک به تدوین چشم انداز و استراتژی ها: رهبران سازمانی اغلب در تعریف ارزش های خود و نگارش یک چشم انداز روشن مشکل دارند. یک بیزینس کوچ باتجربه می تواند به مشتری کمک کند تا یک چشم انداز قوی برای رهبری تیم خود تدوین نماید. چشم‌انداز صاحب هر کسب و کاری منحصر به فرد است و یک بیزینس کوچ در مرحله اول بررسی می کند که بداند آیا شما می‌خواهید کسب و کار خود را به داشتن یک درآمد قابل زندگی برای خود و خانواده‌تان تبدیل کنید یا یک شرکت چند میلیون دلاری.
  4. ایجاد فضایی امن برای رشد : رابطه بین رهبر یک سازمان و کوچ یک فضای امن و مقدس است. پس از ایجاد اعتماد، رهبران می توانند آزادانه عمیق ترین شک و تردیدهای خود را بدون ترس از تمسخر یا تحقیر به بیان کنند. این نه تنها اعتماد به نفس یک رهبر را می سازد، بلکه می تواند مستقیماً بر نرخ رشد، فرهنگ شرکت و چشم انداز شرکت تأثیر بگذارد.
  5. کاهش استرس رهبران: اداره کسب و کار با اینکه می تواند بسیار جذاب باشد، نمی‌توان انکار کرد که می‌تواند بسیار طاقت‌فرسا و استرس‌زا باشد. این امر در صورتی که شما کل یک شرکت را به تنهایی اداره می‌کنید، دوچندان صادق است. هنگامی که با یک بیزینس کوچ کار می‌کنید، شخصی را درکنار خود خواهید داشت که می‌تواند در چالش‌هایی که قطعاً با آن مواجه خواهید شد، به شما کمک کند و به عنوان یک منبع تجربه و تخصص عمل کند که می‌توانید در مواقع سخت به آن تکیه کنید. به این ترتیب،یکی از مزیت های بی نظیر بیزینس کوچ این است که میزان استرس را در زندگی صاحبان کسب و کار بسیار کم می کنند.
  6. ارزیابی، بازخورد و پیگیری موفقیت: بررسی نتایج اقدامات و مقایسه آن‌ها با اهداف تعیین شده به طور مرتب انجام شده و بعد از بررسی نتایج در صورت نیاز، استراتژی‌ها و برنامه‌ها اصلاح می گردد. ارائه بازخورد مستمر و دقیق، مدیران و صاحبان کسب و کار را در مسیر صحیح هدایت می‌کند. این بازخوردها می‌توانند شامل نکات مربوط به بهبود عملکرد، بهبود فرآیندها و افزایش بهره‌وری باشند.

چگونه بیزینس کوچ انتخاب کنیم؟

قبل از انتخاب بیزینس کوچ بایستی ملاحظاتی را در نظر داشته باشید. همه بیزینس کوچ  ها یکسان نیستند. در اینجا چند ویژگی کلیدی برای جستجو در یک بیزینس کوچ موفق آورده شده است:

  1. به دنبال افرادی باشید که قبلا با این بیزینس کوچ ، تجربه فعالیت دارند. نظرات به شما حقیقت را در مورد اینکه این رابطه کوچینگی چقدر می تواند مفید باشد، خواهد گفت.
  2. بررسی کنید که آیا در دوره های بیزینس کوچینگ شرکت کرده است یا نه. غیر از ان آیا خودش تجربه واقعی در کسب و کار دارد یا نه. توجه داشته باشید هر کسی می تواند خود را کوچ بنامد. آیا احساس راحتی همکاری با کسی که می خواهید کار کنید و هرگز هیچ آموزشی ندیده است را دارید؟ مراقب مشاوران در لباس مبدل باشید و درمانگران آماتور بدون آموزش یا تجربه واقعی برای راهنمایی شما.
  3. اعتماد بین شما و بیزینس کوچ بسیار مهم است. ببینید آیا می توانید به این کوچ اعتماد کنید.
  4. بررسی کنید شبکه ارتباطی این کوچ چقدر گسترده است تا بتوانید از طریق او با افراد و منابع ارزشمندی ارتباط برقرار کنید.
  5. آیا این بیزینس کوچ می تواند علاوه بر کمک به رشد کسب و کار ، کمک کند به تعادل بین کار و زندگی برسید.
  6. شخصیت: شخصیت یک کوچ در انتخاب او بسیار موثر است چون بعد از مدتی شما از او الگوبرداری خواهید کرد و همچنین فردی که کنار شما خواهد بود باید شخصیت مناسبی داشته باشد.

بیزینس کوچ ها به توسعه چه مهارت هایی کمک می کنند؟

در اینجا لیستی از مهارت هایی که در زمان کار کردن به یک بیزینس کوچ بایستی رشد داده شوند اورده شده است.

  • هوش هیجانی: رهبران می توانند هنگام کار با یک بیزینس کوچ ، باورها و رفتارهای خود را به چالش بکشند. این کار به رهبران اجازه می دهد تا انگیزه ها و محرک های خود را بهتر درک کنند و با آموزش تکنیک های مدیریت استرس، به حفظ آرامش رهبران در شرایط پراسترس کمک می کنند. هوش هیجانی یک ابرقدرت اجرایی است که بیزینس کوچ ها در رهبران پرورش می دهند.
  • اعتماد به نفس: بیزینس کوچینگ سبب می شود رهبران به افرادی آرام تر، پر انرژی تر و مطمئن تر تبدیل شوند.
  • برنامه ریزی و بررسی استراتژیک: یک بیزینس کوچ با تجربه، یک استراتژیست تجاری باتجربه است. در نتیجه، آنها می توانند به مدیران اجرایی و تیم های آنها در برنامه ریزی و اجرای استراتژی های موثر کمک کنند.
  • مهارت های حل مساله: یک بیزینس کوچ به رهبران در شناسایی مشکلات و ریشه های آن و ارائه راه حل های خلاقانه کمک می کند.
  • مهارت های سخنوری و ارائه: همه رهبران اجرایی سخنرانان ذاتی نیستند. برخی ممکن است به دلیل ترس از صحنه یا عدم اعتماد به نفس، توانایی ارتباط موثر با مخاطبان را از دست بدهند. برای حل این چالش ها، بیزینس کوچ یک منطقه امن برای بررسی موضوعاتی مانند سندرم فریبکار و سخنوری قانع کننده ایجاد می کند تا رهبر کسب و کار بتواند مهارت های ضروری سخنوری را تمرین کند.
  • مهارت مدیریت زمان : یک بیزینس کوچ کمک می کند تا رهبر سازمان بتواند به اولویت بندی درستی از کارها رسیده و از طریق آن بتواند مدیریت زمان درستی داشته باشد.

کارآفرینان مشهوری که بیزینس کوچ داشتند.

ممکن است تعجب آور باشد که بدانید مشهورترین و موفق‌ترین صاحبان کسب و کار و کارآفرینان جهان در برخی از زمان‌ها به بیزینس کوچ ها تکیه کرده‌اند تا به آن‌ها در رسیدن به اهداف خود کمک کنند.

اریک اشمیت

پیش از این مدیرعامل گوگل – قبلاً گفته است که استخدام یک بیزینس کوچ بهترین تصمیم حرفه‌ای او بوده است. او اعتراف می‌کند که در ابتدا کمی مردد بود، زیرا او در حال حاضر مدیرعامل موفق یک شرکت در حال رشد سریع بود. با این وجود، پس از متقاعد شدن توسط یک عضو هیئت مدیره گوگل، اشمیت تصمیم گرفت با یک بیزینس کوچ کار کند و از نتایج شگفت‌زده شد. اشمیت در مصاحبه‌ای با مجله فورچون گفت: “همه به یک کوچ نیاز دارند.”

مارک زاکربرگ

چهارمین فرد ثروتمند دنیا اهمیت وجود بیزینس کوچ را اینگونه بیان می کند: استیو جابز یکی از کوچ هایم بوده و تاثیر زیادی روی من داشته است، من معتقدم هر مدیری که می خواهد رشد کند باید یک کوچ داشته باشد.

مدیران اجرایی و کارآفرینان مشهور دیگر که از بیزینس کوچینگ بهره‌مند شده‌اند عبارت‌اند از بیل گیتس، استیو جابز و بسیاری دیگر.

چه زمانی نباید از بیزنس کوچ کمک گرفت؟

  1. اگر آماده تغییر نیستید: تا شما به دنبال تغییر و رشد کسب و کارتان نباشید، یک بیزنس کوچ توانایی کمک به شما را ندارد.
  2. اگر به دنبال یک مشاوره رایگان می باشید: بیزنس کوچینگ با سایر تخصص ها از قبیل مشاوره و … متفاوت بوده و یک فعالیت کاملا حرفه ای ست و نیازمند هزینه کرد است.
  3. اگر تفکر همه چیزدانی بر شما غالب است: اگر احساس می کنید همه چیز را می دانید و کس دیگری نمی تواند به شما کمک کند ، یک بیزنس کوچ کاری از دستش ساخته نیست.

بیزینس کوچینگ مناسب چه کسانی است؟

حال که با بیزنس کوچینگ آشنا شدیم باید بدانیم که این ابزار کارآمد مناسب افرادی است که از ایجاد تحولات مثبت در زندگی و کسب‌وکار خود استقبال می‌کنند. ازجمله این افراد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدیران عامل
  • مدیران ارشد
  • کارآفرینان
  • افرادی که به دنبال توسعه کسب و کارشان هستند
  • افرادی که به دنبال رشد شخصی و حرفه ای هستند.

چند آمار مهم در مورد بیزینس کوچینگ

  1. یک مطالعه در سال 2001 توسط Manchester Inc نشان داد که کسب و کارهایی که از یک بیزینس کوچ استفاده می‌کردند، بازدهی متوسط سرمایه‌گذاری7.5 برابر مبلغی که برای خدمات کوچینگ پرداخت کرده بودند، را دیدند.
  2. یک مطالعه گروه Hay نشان داد که 40 درصد از شرکت‌های Fortune 500 از بیزینس کوچینگ برای آموزش و توسعه مدیران اجرایی خود استفاده می‌کنند.
  3. 53 درصد صاحبان کسب و کار و مدیران اجرایی گزارش می‌دهند که بیزینس کوچ بهره‌وری آن‌ها را افزایش داده است.
  4. 61 درصد صاحبان کسب و کار گزارش می‌دهند که رضایت شغلی آن‌ها افزایش یافته است
  5. 67 درصد صاحبان کسب و کار و مدیران اجرایی گزارش می‌دهند که بیزینس کوچینگ مهارت‌های کاری آن‌ها را در کسب و کار خود افزایش داده است.

توجه کنید که شما در کسب و کار خود برای موارد متعددی هزینه می کنید، اما خدمات بیزینس کوچینگ یک نوع سرمایه گذاری است.

دسته‌ها: توسعه فردی , مدیریت