در شرکت هایی که افراد در سمت های خاصی فعالیت می کنند، بالاترین مرتبه بین مدیران و کارمندان به مدیر عامل مربوط می شود. مدیر عامل، وظایف سنگینی همچون، تصمیم گیری های اصلی و مهم، توسعه و رشد شرکت را بر عهده دارد. یک مدیر عامل بر اساس وظایف خود، کل عملیات شرکت و کارمندان را مدیریت می کند. گاهی اوقات رئیس هیئت مدیره یک شرکت به عنوان مدیر عامل نیز شناخته شده است. مدیر عامل بودن در شرکت کار بسیار سخت و دشواری است که نمی توان با مدیریت کردن تیم ها مقایسه کرد. به طور کلی، در بخش های بزرگ شرکت ها که از تیم تشکیل شده، دائما افرادی در سمت مافوق حضور دارند که بر کارکرد کارکنان نظارت می کنند.
اما مدیر عامل اینگونه نیست و خود مسئولیت همه چیز را گردن گرفته و نظارت کامل را دارد و امید هر کس به مدیر عامل است. یعنی این طوری که اعضای هیئت مدیره، کسانی که شریک هستند و حتی کارمندان و سرمایه گذاران به نوعی با تصمیم مدیر عامل پیش می روند. امکان دارد شما در سمت مدیر عامل، کارکرد یک تیم را بار ها و بار ها بررسی کرده و از آن ها درخواست کنید تا دوباره پروژه را از سر گیرند که ممکن است باعث دلخوری و دلسرد شدن آن ها شوند. اما شما با انجام این کار باعث رخ دادن اتفاقات و فکر های جدید و خارق العاده ای می شوید که نتیجه عالی را رقم خواهد زد.
عملکرد مدیر عامل چگونه است؟
در اخلاق و خصوصیات مدیر عامل ها نسبت به یکدیگر تفاوت های خاصی وجود دارد، از این رو نمی توان همه را یکسان در نظر گرفت. برخی از مدیر عامل ها سختگیری های جزئی داشته و برخی سطحی به پروژه ها و عملکرد کارمندان نظارت دارند. گاهی اوقات پیش می آید که تیم یک شرکت، پروژه ای را به بهترین نحو انجام داده و رضایت کاملی از نتیجه خود دارند، اما در مقابل مدیر عامل همچین واکنشی نشان نداده و به اشکالات جدید و جزئی اشاره کند. در بعضی مواقعی نیز تعدادی از مدیر عامل ها با عملکرد کارمندان مشکلی نداشته و رضایت کاملی نیز دارند.
مطالب مرتبط: آنبوردینگ چیست؟
عملکرد مدیر عامل، باید به گونه ای باشد که ثبات لازم را داشته و در مواقع لزوم پافشاری کند. با پافشاری های به موقع، شما می توانید عملکرد درست و مناسبی را از کارمندان مشاهده کرده و به نتیجه دلخواه خود برسید. برای مثال می توان، به کاری که استیو جابز کرد اشاره کرد. این فرد چند ماه پیش از عرضه نخستین نسخه آیفون به کارمندان خود گفت که برای جنس صفحه نمایش گوشی باید شیشه را انتخاب کنند. با تصمیم استیو، تمامی کارکنان جاخورده و تعجب زیادی کردند و هیچ تصور و تفکری برای ساخت آن نداشتند. سرانجام با بی وقفه کار کردن کارمندان، استیو به نتیجه دلخواه خود رسید و همه را شگفت زده کرد.
کناره گیری از مدیر عاملی به چه شکل است؟
مدیر عاملی، سمتی است که امکان دارد با رخ دادن تحولاتی دچار تغییراتی شده و فرد مدیر عامل کنار گذاشته شود. فردی که مدیر عاملی شرکت را بر عهده دارد قادر است در هر زمان از شغل خود کناره گیری کند و این وظایف سنگین را به فرد دیگری بسپارد. زمانی که شما در سمت مدیر عامل، قصد استعفا دارید با درخواست خود را به رهبر هیئت مدیره تحویل دهید. با انجام این کار رئیس و اعضای هیئت مدیره درخواست شما را بررسی کرده و تصمیمات لازم را خواهند گرفت.
پیشنهاد ما به شما این است که در صورت کناره گیری علاوه بر اطلاع دادن به هیئت مدیره به سازمان امور مالیاتی نیز اطلاع دهید. با این که این کار هیچ ضروریتی ندارد، اما بهتر است رونوشتی را تهیه کرده و به سازمان امور مالیاتی تحویل دهید. احتمالا نام ژانگ ییمینگ به گوشتان خورده است، این فرد جزء افراد شناخته شده ای به شمار می رود که برنامه تیک تاک را خلق کرده است. پس از مدتی خالق تیک تاک اعلام کرد که قصد استعفا دادن دارد، بخاطر وجود تغییراتی در داخل تصمیم گرفت تا دیگر به مدیر عامل بودن پایان دهد. ژانگ ییمینگ، با تصمیم خود رهبری منحصر به فردی را نشان داد که در خود خودآگاهی و عقلانیت جا گرفته بود.
زمان مناسب کناره گیری مدیر عامل
در حالت کلی، مدیر عامل در هر زمانی که بخواهد می تواند این کار انجام دهید و در نتیجه، زمان مشخصی برای استعفا وجود ندارد. اما باید به یکسری نکاتی در هنگام استعفا دقت شود، در مرحله اول باید تغییرات گسترده در شرکت یا بازار را بررسی کرد. در برخی از سازمان ها مدیر عامل با به وجود آمدن برخی از تغییرات و تحولات به این نتیجه می رسند که قدرت مدیریت تغییرات و مسئولیت کار ها را ندارند. با توجه به این موضوع دیگر مدیر عامل به وظیفه خود ادامه نداده و از مدیر عاملی خود را برکنار می کند.
مطالب مرتبط: سه باور غلط در مورد رهبران کسب و کار
برخی از اوقات، امکان دارد عملکرد کارکنان عالی بوده و سازمان رو به رشد باشد، با این حال مدیر عامل جای خود را به شخص دیگری که بسیار توانمند است بدهد. نکته بعدی که باید به آن توجه بسیار داشت، علاقه فرد به سمت مدیر عاملی است. در صورتی که شما هیچ علاقه ای به این سمت نداشته باشید، بهتر است از آن استعفا داده تا فرد دیگری که علاقمند است جایگزین شود. اگر فردی هستید که به رشد و توسعه شرکت اهمیتی نمی دهید، هر چه زود تر برای استعفا دادن اقدام کنید.
نتیجه گیری
مدیر عامل بودن یک شغل چالش برانگیز است که امکان دارد شما را به چاله های زیادی انداخته و شما را درگیر مشکلات بزرگی کند. هر مدیر عاملی موظف است زمانی که متوجه خطری برای شرکت و سازمان شد، کارکنان را از آن با خبر نماید، گاهی زمان ها ممکن است شما نتوانید با خطرات مقابله کنید که در آن زمان بایستی از سمت خود استعفا دهید.
در صورتی که قابلیت مقابله کردن را داشته باشید، همراه با تیم خود جلو رفته و در جهت توسعه شرکت سعی خود را بکنید. از این که تماما تا آخر مطالب با ما همراه بودیم، بسیار متشکریم، امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید و مطلوب واقع شده باشند.
دیدگاهها